Palarii dama

palarii dama

Spune-mi ce palarie porti ca sa iti spun cine esti

Daca dorim sa aflam care au fost inceputurile palariei trebuie sa privim in trecutul indepartat al rasei umane. Stramosii nostrii din epoca de piatra si-au dat seama ca trebuie sa gaseasca o cale pentru a-si proteja capul de frig, precipitatii si alte obiecte cazatoare. Astfel, primele “palarii” au fost create din pielea animalelor vanate.

Palaria fedora, lansata de o femeie

Palariile nu trebuie privite ca un accesoriu vestimentar asociat doar barbatilor. De fapt, palaria fedora, una dintre cele mai cunoscute palarii purtate de barbati, a fost in prima faza popularizata de catre o femeie. Este vorba despre o actrita, pe nume Sarah Bernhardt, a carei interpretare a printesei Fedora Romazova intr-o piesa jucata in anul 1882 a facut ca palaria pe care aceasta a purtat-o pe scena sa fie cunoscuta sub numele “fedora”.

Palariile dama contrasteaza vibrant cu corespondentul lor masculin. Printre modelele de palarii foarte cunoscute, atat pentru aspect cat si pentru functionalitate, se numara palariile de plaja, cu boruri largi, compuse integral din hartie sau alte materiale usoare, precum poliesterul.

Fiind practic definite de grija cu care se accesorizeaza, femeile nu aveau cum sa nu gaseasca cadre cat mai versatile pentru a purta o palarie. Pe langa protectia fata de razele soarelui la plaja, un alt model de palarii dama poate fi folosit pentru plimbari in parc sau la o intalnire romantica. Borurile largi si culorile vii, puse pe o structura din rafie, reprezinta argumentele datorita carora lumea va intoarce capul dupa purtatoarea acelei palarii.

Palarii dama, accesorii pentru par

Palariile pot fi purtate si intr-un stil mai avangardist, pe post de accesoriu la coafura. Pentru aceasta, dimensiunile palariei sunt mult micsorate, motiv pentru care purtatoarea pare ca are prinsa in par o mini-palarie. Pentru o nota de si mai mare efect, la aceste palarii in miniatura poate fi atasat inclusiv o voaleta, pentru a spori impactul vizual.

Palariile pentru femei pot fi create si ca variatiuni ale palariilor pentru barbati. In acest sens, se ia un model de palarie purtata de barbati, se vopseste intr-o culoare vie, jucausa si se accesorizeaza cu o funda sau o catarama in miniatura. Rezultatul este pe masura.

In ceea ce priveste modalitatile de intretinere pentru palarii dama, trebuie avut in vedere faptul ca aceste articole vestimentare nu se spala nici manual, nici folosind o masina automata. De asemenea, este interzisa cu desavarsire folosirea inalbitorilor ori a metodelor de curatare uscata sau chimica. De asemenea, evitati sa uscati palariile folosind mijloace automate, ci lasati-le sa se usuce natural.